Jawatan kosong terus ke email anda, daftar email anda dibawah :

Delivered by FeedBurner

Tekun bekerja walaupun berpuasa

on 31 July 2011


Bulan Ramadan yang penuh barakah ini seharusnya menjadi pendorong dan penguat semangat untuk kita terus bekerja. Tanpa membuang masa di kantin atau kafe pastinya kita akan mempunyai lebih masa dan lebih tekun bekerja. Ketekunan adalah suatu sifat yang amat diperlukan oleh setiap pekerja untuk meningkatkan kecekapan. Insya-Allah. Ia jelas disebut dalam sabda Rasulullah s.a.w yang bermaksud “Sesungguhnya Allah suka apabila seseorang itu melakukan sesuatu pekerjaan dengan tekun.” (Riwayat Al-Baihaqi). Selain daripada itu setiap manusia perlu menginsafi diri kerana menurut Islam setiap kegiatan dan pekerjaan kita di dunia ini akan dipertanggungjawabkan di akhirat nanti seperti yang ternyata dalam firman Allah yang bermaksud;

“Tiap-tiap diri bertanggungjawab terhadap apa yang telah diperbuatnya”. (Al-Muddaththir :38). Ini bererti sekiranya kita tidak menunaikan kerja dengan penuh tanggungjawab seperti tidak amanah, bermalas-malasan dan kurang produktiviti lebih-lebih lagi dengan memberi alasan berpuasa semestinya kita tidak akan terlepas daripada hukuman dan akan dipertanggungjawabkan di akhirat nanti.


Motivasi di waktu pagi

Anda rasa mengantuk di waktu pagi di bulan puasa ini? Hmm...mungkin waktu tidur yang lebih pendek dan sahur menjadi alasan yang diberikan mengapa dilanda rasa teramat mengantuk di pagi hari.

Berikut tujuh perkara terbaik yang patut anda lakukan agar kekal bermotivasi di waktu pagi. Sentiasa rasa bersyukur. Bersyukurlah anda masih diberi peluang untuk meneruskan kehidupan dan masih diberi peluang olehNYA untuk melakukan yang terbaik hari ini malah lebih cemerlang daripada yang kelmarin atau semalam. Buat senaman ringkas lepas solat subuh

1. Luangkan masa untuk membuat senaman regangan untuk mengembalikan kesegaran otot. Amalan ini boleh diteruskan walaupun di bulan puasa, jadi anda kekal segar, bertenang dan dipelihara daripada rasa mengantuk di pagi hari.

2. Tetapkan niat dan azam dalam hati bahawa anda mahu menjadi bersemangat sepenuhnya. Mulakan awal pagi anda dengan membaca artikel dan rencana pendek motivasi, dapat baca seminit dua sudah mencukupi. Seeloknya Dengarilah budi bicara dan pemikiran anda.Elakkan daripada membuka e mel, suratkhabar, membaca gossip atau berita negatif sebab ia boleh membangkitkan energi negatif lalu melemahkan semangat anda untuk rasa bermotivasi di pagi hari.

Luangkan masa mengikuti sesi motivasi 3 Pastikan anda meluang masa dengan sesi motivasi di tv dan radio di awal pagi. Ketika perjalanan pergi kerja, apa kata pasangkan radio anda untuk mendengar ceramah motivasi. Motivasi perlu sentiasa dibajai agar ia tidak mudah luput dan pudar daripada hati dan pemikiran.

4. Mulakan kerja dengan lafaz ‘bismimillah’
Bila mula masuk kerja bacakan bismillah. Moga anda dijauhkan dengan hasutan syaitan yang membuat anda terleka, terlalai dan rasa tidak bermaya apabila berada di tempat kerja. Masuk sahaja ke pejabat tetapkan niat untuk bekerja dengan gigih hari ini. Istiqamah! Letakkan sasaran untuk memajukan diri

5. Mulai pagi ini tetapkan sasaran apakah yang anda ingin capai dalam kerjaya anda.

6. Lebih baik lagi tetapkan sasaran ini setiap hari untuk menguatkan semangat bekerja anda. Cuba tetapkan berapa tugas yang boleh disempurnakan hari ini dan tempoh masa yang diperlukan untuk membereskan segala pekerjaan itu. Sentiasa bersedia memaafkan rakan kerja.

7. Penuhkan hati dengan memaafkan orang lain. Maafkan orang di waktu pagi adalah cara terbaik untuk melegakan rasa sakit hati dan dendam berpanjangan kepada rakan sejawat. Malah ia pastinya mampu melepaskan emosi negatif ini daripada terus membuku di dalam hati. Emosi negatif inilah kadang-kadang yang boleh menghilangkan semangat bekerja. Jadi dengan memaafkan orang pastinya anda akan diselubungi dengan aura positif dan lebih bermotivasi di tempat kerja sedari daripada awal pagi lagi.

Ayuh, buang fikiran negatif

1. Apabila pemikiran negatif mula memasuki minda , gantikan dengan segera dengan pemikiran yang positif.
2. Mula menggantikan perkataan “tidak boleh” kepada “ya, saya boleh” dan ‘mustahil’ kepada ‘mampu dilakukan’ sehingga ia menjadi sebagai tabiat kebiasaan.
3. Tetapkan hati, jangan mengalah dan mengubah corak pemikiran.
4. Visualisasikan pemikiran anda, daripada ‘saya takkan dapat kerja ini’ kepada anda melihat diri anda melakukan kerja tersebut dan berkata ‘saya boleh dapatkan kerja ini’
5. Buat komitmen dan kesungguhan untuk mengatasi fikiran negatif.
6. Pupuk strategi untuk menghadapi stigma negative Jangan bimbang untuk memberikan cabaran terhadap diri sendiri, anda yang mengawalnya
7. Tetapkan matlamat, tuliskan dan buat displin yang tegas untuk mengikutinya
8. Sentiasa bersama dan carilah orang yang bersikap positif.
9. Buat perkara yang anda gembira melakukannya dan sangat menggembirakan anda.
10. Amalkan pemakanan dan aktiviti hidup yang sihat.
11. Berfikir secara positif tidak semestinya bermaksud anda mengharapkan segalanya memberi hasil yang sempurna. Tapi yang pasti ia bermakna peluang untuk berjaya adalah lebih cerah kerana anda tidak akan mudah mengalah dan sentiasa bersikap positif dalam melakukan sesuatu pekerjaan itu.

sumber artikal asal klik sini
Tag : , ,

JAWATAN KOSONG DI SURUHANJAYA SEKURITI

on 30 July 2011


Available Positions : You should have : Closing date for application
Assistant Manager/Manager, Investor Affairs & Complaints
  • Degree in Law, Business or Finance
  • Three(3)- Five(5) years working experience
  • Strong understanding of capital market structure, processes, securities laws and regulations.
  • Strong inter-personal skills
27 August 2011
Assistant Manager, Transaction Disclosures
  • A strong first degree in business administration, accounting, finance, economics, law, commerce or other relevant qualification
  • At least four (4) years' experience in corporate finance, legal, accounting or capital market
27 August 2011
permohonan jawatan klik sini
sumber dan maklumat lanjut jawatan kosong sila klik sini
Tag : , , , ,

JAWATAN KOSONG DI JABATAN KEWANGAN NEGERI (JKN ) PULAU PINANG OGOS 2011


Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan di Jabatan Kewangan Negeri Pulau Pinang.

Jawatan : Penolong Pegawai Teknologi Maklumat
  • Kumpulan Perkhidmatan : Sokongan
  • Gred Jawatan : F29
  • Taraf Jawatan : Sambilan
  • Gaji : RM72.00 sehari
  • Kekosongan : 1 Kekosongan
Semua permohonan hendaklah mengemukakan maklumat lengkap peribadi dan pengalaman kerja serta sijil-sijil kelulusan yang berkaitan. Permohonan lengkap berserta gambar boleh dikemukakan kepada :
Y.B. Pejabat Kewangan Negeri
Jabatan Kewangan Negeri Pulau Pinang
Tingkat 23, KOMTAR
10990 PULAU PINANG
(u.p. : Unit Pentadbiran)
Tarikh Tutup Jawatan : 15 ogos 2011

sumber dan maklumat kanjut iklan jawatan sila klik sini
Tag : , , , ,

IKLAN JAWATAN KOSONG DI PERBADANAN MUZIUM MELAKA PERZIM OGOS 2011

on 26 July 2011


Peluang kerjaya bagi warganegeri Melaka yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan adalah dipelawa untuk memohon jawatan di Perbadanan Muzium Melaka.
  1. PEMBANTU TADBIR (KEWANGAN) GRED W17
  2. PEMBANTU AM PEJABAT N1 (PENGAWAS MUZIUM)
Permohonan hendaklah menggunakan Borang Perjawatan yang boleh didapati secara PERCUMA daripada Bahagian Pengurusan dan Sumber Manusia, Perbadanan Muzium Melaka (PERZIM), Kompleks Warisan Melaka, Jalan Kota, 75000 Melaka pada waktu pejabat atau sila layari laman web PERZIM: www.perzim.gov.my untuk mendapatkan Borang Perjawatan, maklumat syarat lantikan dan cara memohon. Tarikh akhir untuk mendapatkan borang di PERZIM pada 4 Ogos 2011.

Permohonan hendaklah sampai kepada :
PENGURUS BESAR
PERBADANAN MUZIUM MELAKA
KOMPLEKS WARISAN MELAKA
JALAN KOTA, 75000
MELAKA.
TARIKH TUTUP PERMOHONAN : 8 Ogos 2011

sumber iklan dan maklumat lanjut jawatan klik sini
Tag : , , , ,

KEKOSONGAN JAWATAN DI KEMENTERIAN TENAGA TEKNOLOGI HIJAU DAN AIR


Sustainable Energy Development Authority (SEDA), Malaysia sedang mengenalpasti calon-calon yang bersesuaian untuk mengisi kekosongan bagi jawatan-jawatan berikut :

a. Ketua Pegawai Eksekutif;
b. Ketua Pegawai Operasi;
c. Ketua Bahagian Perundangan;
d. Ketua Pegawai Korporat;
e. Pengarah Komunikasi dan Teknologi Maklumat;
f. Pengarah Industri Tenaga Boleh Baharu dan Teknologi;
g. Pengarah Tarif Galakan;
h. Pengarah Kewangan;
i. Pengarah Pentadbiran dan Sumber Manusia; dan
j. Pengarah Komunikasi Korporat dan Pembangunan Kompetensi.
Cara-cara memohon :
a) Permohonan dibuat melalui Jobs Malaysia di www.jobsmalaysia.gov.my; atau
b) Mengemukakan resume melalui email kepada fatimah@kettha.gov.my atau melalui pos kepada :
Ketua Setiausaha
Kementerian Tenaga, Teknologi Hijau dan Air
Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
Aras 5, Blok E4/5, Kompleks E
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan
62668 Putrajaya
Tarikh tutup permohonan : 5 Ogos 2011

sumber iklan dan maklumat lanjut jawatan klik sini
Tag : , , , ,

JAWATAN KOSONG DI PBA OGOS 2011

on 25 July 2011


invite dedicated and suitably qualified individuals to join our team for the following vacancies:-
  1. MARKETING COORDINATOR
  2. TECHNICIAN
  3. CLERICAL OFFICER (QUALITY, SAFETY & HEALTH)
clossing date : 17 ogos 2011

Interested candidates are invited to APPLY ONLINE via JobStreet.com Online Portal

Applicants should be Malaysian citizens or hold relevant residence status. Interested candidates are required to apply online by submitting updated resume - full personal particulars, qualifications and experience, stating present and expected salary, contact number together with a recent photograph

sumber iklan

Tag : , , , ,

JAWATAN KOSONG DI MAJLIS PERBANDARAN AMPANG JAYA


Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan bertaraf Kontrak di Majlis Perbandaran Ampang Jaya dan keutamaan kepada Anak Negeri Selangor
  1. Pegawai Khidmat Pelanggan
  2. Pemandu Kenderaan
  3. Pekerja Awam
Permohonan hendaklah dibuat dengan menggunakan Borang MPAJ 1 (Percuma) yang boleh didapati dengan muat turun melalui laman web Majlis Perbandaran Ampang Jaya iaitu www.mpaj.gov.my atau datang sendiri ke alamat berikut :
YANG DIPERTUA
MAJLIS PERBANDARAN AMPANG JAYA
MENARA MPAJ, KAUNTER KHIDMAT PELANGGAN ARAS 4
JALAN PANDAN UTAMA
PANDAN INDAH
55100 KUALA LUMPUR
Tarikh tutup permohonan pada : 1 Ogos 2011 (Isnin)

sumber dan maklumat lanjut jawatan klik sini
Tag : , , , ,

JAWATAN KOSONG SEBAGAI PENGURUS LADANG KELAPA SAWIT - PKPS


Tag : , , ,

IKLAN JAWATAN KOSONG SEBAGAI PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN SISWAZAH JAIS

Permohonan hendaklah menggunakan Borang Permohonan Untuk Jawatan Kontrak Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS-BPN.1) yang boleh diperolehi di alamat Bahagian Khidmat Pengurusan/Unit Sumber
Manusia JAIS Tingkat 1, Menara Selatan, Bangunan Sultan Idris Shah, No. 2, Persiaran Masjid, Bukit SUK, Seksyen 5, 40676 Shah Alam Selangor.


tarikh tutup jawatan : Sebelum atau pada 3 Ogos 2011 (Rabu).


sumber iklan jawatan
Tag : , , ,

JAWATAN KOSONG DI UKM OGOS 2011


Warganegara Malaysia yang berkelayakan, komited dan berdedikasi untuk berkhidmat di Universiti Kebangsaan Malaysia bagi jawatan-jawatan seperti berikut:
 
Jawatan Tarikh Iklan Tarikh Tutup
1.  PEGAWAI PENYELIDIK Q41
14 Julai 2011 4 Ogos 2011
2.  PENOLONG JURUUKUR BAHAN J29
14 Julai 2011 4 Ogos 2011
3.  PENOLONG PEGAWAI FARMASI U29
14 Julai 2011 4 Ogos 2011
4.  AHLI FOTOGRAFI B17
14 Julai 2011 4 Ogos 2011
5.  PEMBANTU MAKMAL C17
14 Julai 2011 4 Ogos 2011
6.  PEMBANTU TADBIR (P/O) N17
14 Julai 2011 4 Ogos 2011
7.  PEMBANTU TADBIR (S) N17
14 Julai 2011 4 Ogos 2011
8.  PENJAGA JENTERA ELEKTRIK R17
14 Julai 2011 4 Ogos 2011
9.  PEMBANTU PEMBANGUNAN MASYARAKAT S17
14 Julai 2011 4 Ogos 2011
10. PEMBANTU AM PEJABAT N1
14 Julai 2011 4 Ogos 2011
11. PEMANDU KENDERAAN R3
14 Julai 2011 4 Ogos 2011
    
Cara Memohon Jawatan Web : http://www.ukm.my/ejob
Sebarang pertanyaan sila hubungi :-
Bahagian Sumber Manusia,
Jabatan Pendaftar,
Universiti Kebangsaan Malaysia,
43600 UKM Bangi, Selangor Darul Ehsan.


suber dan maklmat lanjut jawatan kosong sila klik sini
Tag : , , , ,

IKLAN JAWATAN KERAJAAN NEGEI JOHOR SEBAGAI PEGAWAI TADBIR OGOS 2011

on 23 July 2011

Rakyat Negeri Johor Darul Ta’zim atau warganegara Malaysia yang telah menduduki Negeri Johor tidak kurang dari tiga (3) tahun berturut-turut dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan adalah dipelawa memohon jawatan sebagaimana berikut:


Permohonan hendaklah menggunakan Borang asal SPAJ.01 yang boleh di muat turun daripada laman web rasmi SPAJ http://spaj.johordt.gov.my

PERMOHONAN HENDAKLAH DIHANTAR KEPADA:
Setiausaha,
Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Johor,
Aras 3, Blok A, Bangunan Dato’ Abdul Rahman Andak,
Kota Iskandar, 79000 Nusajaya,
Johor Darul Ta’zim.
Tarikh tutup : Sebelum atau pada 5 Ogos 2011

maklumat lanjut iklan jawatan dan borang permohonan boleh didapati di laman web rasmi kerajaan negeri johor klik sini
Tag : , , , ,

KEKOSONGAN JAWATAN DI AGENSI PENGUATKUASAAN OGOS 2011


Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berintegriti dan berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan-jawatan seperti berikut :-
  1. PEGAWAI UNDANG-UNDANG GRED L48
  2. KETUA PENOLONG SETIAUSAHA (PEGAWAI TADBIR) GRED N48
  3. PEGAWAI KESELAMATAN GRED KP41
  4. PEGAWAI PENERANGAN GRED S41
  5. PENOLONG PEGAWAI TADBIR GRED N32
  6. PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT GRED F29
  7. SETIAUSAHA PEJABAT GRED 27
  8. JURUTEKNIK KOMPUTER GRED FT17
  9. PEMBANTU TADBIR (KEWANGAN) GRED W17
  10. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) GRED N17
  11. PEMBANTU AM PEJABAT GRED N1
  12. PEMANDU KENDERAAN GRED R3
Bagi yang berminat boleh mengemukakan borang permohonan jawatan SIAP(PG) 1/2011 beserta salinan sijil-sijil akademik dan salinan Kad Pengenalan yang telah disahkan serta sekeping gambar berukuran pasport (tidak dikembalikan) sebelum atau pada 1 Ogos 2011 kepada:
Setiausaha
Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan
Aras 9, Bangunan Menara Usahawan, Presint 2
62652 W.P PUTRAJAYA.
maklumat jawatan & borang jawatan
Tag : , , , ,

KEKOSONGAN JAWATAN DI YAYASAN KEBAJIKAN NEGARA JULAI 2011

on 22 July 2011


Calon-calon yang berkelayakan ditawarkan untuk memohon jawatan-jawatan berikut :-
  1. Pegawai Eksekutif (Penasihat Undang-Undang)
  2. Penolong Pegawai Eksekutif
Taraf Jawatan : Kontrak/Tetap
Tarikh Tutup Permohonan : 28 Julai 2011
Alamatkan Permohonan Kepada :
Ketua Pegawai Eksekutif,
Yayasan Kebajikan Negara, Malaysia
Tingkat 20, Menara Tun Ismail Mohamed Ali,
Jalan Raja Laut, 50350 Kuala Lumpur.
Maklumat lanjut jawatan dan borang jawatan sila klik sini
Tag : , , ,

KARNIVAL KERJAYA DI FIESTA BELIA 1 MALAYSIA 23 - 24 JULAI 2011

on 17 July 2011

Karnival Kerjaya Sempena Program Fiesta Belia 1 Malaysia pada 23 dan 24 Julai 2011


Perkara: Fiesta Belia Satu Malaysia
Tarikh : 23-24 Julai 2011
Tempat : MAEPS, Serdang Selangor Darul Ehsan


sumber
Tag : , , ,

JAWATAN KOSONG DI SYARIKAT AIR MELAKA BERHAD JULAI 2011

Permohonan adalah dipelawa daripada ANAK MELAKA Berkelayakan bagi memohon jawatan berikut:
1. Eksekutif Keselamatan, Gred 7 (Tetap)
2. Pembantu Keselamatan, Gred 4 (Tetap)
3. Pembantu Peribadi, Gred 4 (Tetap)
4. Pembantu Tadbir, Gred 4 (Tetap)

CARA MEMOHON
Permohonan jawatan kosong ini hendaklah menggunakan Borang SAMB 1 yang boleh dimuat turun (download) dari Portal Rasmi Syarikat Air Melaka Berhad sahaja dengan melayari http:/www.samb.com.my

TARIKH TUTUP PERMOHONAN: Sebelum atau pada 25 Julai 2011 (ISNIN)

sumber
Tag : , , , ,

KEKOSONGAN JAWATAN DI KOLEJ UNIVERSITI ISLAM ANTARABANGSA SELANGOR (KUIS) JULAI 2011



Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor dengan ini mempelawa Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berdaya saing untuk mengisi kekosongan jawatan berkaitan seperti berikut:


JAWATAN AKADEMIK :-
  1. PENSYARAH GRED DK45, DK51 TETAP / KONTRAK
  2. PENGAJAR KLINIKAL GRED U31 TETAP/KONTRAK
JAWATAN BUKAN AKADEMIK (PENTADBIRAN)
  1. PEGAWAI PENYELIDIK
  2. PEGAWAI SISTEM MAKLUMAT
  3. PEGAWAI RUNDINGCARA / KAUNSELOR
  4. PUSTAKAWAN
  5. PENOLONG JURUTERA (MEKANIKAL/ SIVIL/ PENYELENGGARAAN BANGUNAN)
  6. JURUTEKNIK (UKUR BAHAN)
  7. PELUKIS PELAN
  8. JURUTEKNIK KOMPUTER
  9. PENGAWAL KESELAMATAN
  10. PEMANDU (KENDERAAN BERMOTOR)
  11. PEMBANTU AM RENDAH/ PEMBANTU AM PEJABAT 
CARA MEMOHON
  1. Permohonan hendaklah menggunakan Borang Permohonan Jawatan Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor yang disediakan.
  2. Pemohon yang telah memohon lebih daripada tiga (3) kali dalam tempoh 3 tahun tidak digalakkan memohon.
  3. Sila catatkan nama jawatan, bidang pengkhususan/sesi pengambilan (akademik sahaja) di bahagian atas sebelah kiri sampul surat permohonan.
  4. Bagi kakitangan Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS) yang berminat untuk memohon, permohonan hendaklah dibuat melalui Ketua Jabatan masing-masing. Sebarang permohonan yang tidak melalui Ketua Jabatan tidak akan dipertimbangkan.
  5. Permohonan yang tidak mencatatkan jawatan yang dipohon atau bidang pengkhususan serta dokumen yang tidak lengkap tidak akan diproses.
  6. Pemohon-pemohon yang tidak menerima jawapan selepas 12 bulan dari tarikh tutup iklan adalah dianggap tidak berjaya.
  7. Sila kemukakan permohonan kepada :
Ketua
Bahagian Pentadbiran dan Pengurusan Sumber Manusia
Pejabat Pendaftar
Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS)
Bandar Seri Putra
43000 Kajang
Selangor Darul Ehsan
maklumat lanjut dan borang jawatan sila klik sini
Tag : , , , ,

KEKOSONG JAWATAN DI UPM JULAI 2011


Calon Warganegara Malaysia yang berkelayakan adalah dipelawa untuk mengisi kekosongan jawatan seperti berikut :-
  1. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) - GRED N17

Pemohon dikehendaki menggunakan borang Permohonan Jawatan Kumpulan Sokongan (SOK/BUM/BR03/JAWATAN 02) yang boleh diperolehi dengan cara muat turun daripada laman web di http://www.eng.upm.edu.my.

Borang permohonan yang lengkap diisi hendaklah dikembalikan kepada Dekan, Fakulti Kejuruteraan, Universiti Putra Malaysia, 43400 UPM Serdang, Selangor Darul Ehsan tidak lewat pada 21 Julai 2011 (Khamis).

maklumat lanjut dan borang permohonan jawatan klik sini
Tag : , , , ,

KARNIVAL KERJAYA BN KUANTAN 15 - 17 JULAI 2011

on 15 July 2011


Karnival Kerja Pemuda BN 2011 yang akan berlangsung selama tiga hari bermula 15 Julai ini di Pusat Konvensyen Sultan Ahmad Shah, Hotel Zenith, di sini bakal menawarkan 7,000 peluang pekerjaan. Orang ramai di seluruh negeri Pahang dan sekitarnya dijemput hadir ke Karnival Kerja Pemuda BN 201.

Tag : , , , ,

SOLD OUT - JUALAN RUJUKAN EXAM PTD DITUTUP

on 13 July 2011


PERHATIAN : Jualan Rujukan Exam PTD telah pada 14 julai 2011. Info Kerjaya mengucapkan terima kasih kepada pembeli Rujukan Exam PTD yang telah mendapatkan Rujukan Exam PTD melalui Info Kerjaya
Tag :

JAWATAN KOSONG P.PINANG JULAI 2011

on 12 July 2011

Berikut adalah jawatan kosong di Pentadbiran Kerajaan Negeri Pulau Pinang
  1. Pegawai Tadbir Gred N41
  2. Penolong Pegawai Tadbir Gred N27
  3. Pembantu Tadbir (P/O) Gred N17
  4. Pembantu Tadbir (Kewangan) Gred W17
Tarikh tutup permohonan adalah sebelum atau pada 19 Julai 2011.

sumber dan maklumat jawatan klik sini
Tag : , , , ,

JAWATAN KOSONG SEBAGAI PENGURUS KESELAMATAN LEMBAGA TABUNG HAJI


Seiring dengan visi dan misi TH, permohonan adalah dibuka kepada warganegara Malaysia (Islam) yang berkelayakan bagi mengisi jawatan seperti berikut:-
  1. PENGURUS KESELAMATAN - KONTRAK 

Pemohon-pemohon yang berminat boleh menghantar ‘resume’ beserta sijil-sijil akademik dan sijil-sijil lain yang berkaitan dan sekeping gambar terkini berukuran pasport serta menulis nama jawatan yang dipohon pada ‘resume’ dan sampul surat selewat–lewatnya sebelum atau pada hari Jumaat, 29 Julai 2011, jam 5.00 petang ke:-
Bahagian Pengurusan Sumber Manusia,
Lantai 27, Lembaga Tabung Haji,
201 Jalan Tun Razak,
Peti surat 11025, 50400 Kuala Lumpur.
TARIKH TUTUP PERMOHONAN : 29 JULAI 2011

sumber iklan
Tag : , , ,

JAWATAN KOSONG DI PERTUBUHAN PELADANG NEGERI PAHANG (PASFA)

on 11 July 2011

Pertubuhan Peladang Negeri Pahang telah membuka iklan pengisian jawatan seperti di bawah. Kepada mereka-mereka yang bersesuaian dan mempunyai minat sila klik jawatan seperti di bawah untuk maklumat lanjut :

1) PEMANDU PASFA
2) PENGURUS OPERASI PERLADANGAN SAWIT PASFA

Tarikh tutup iklan adalah pada 20 Julai 2011 (Rabu)

sumber iklan dan maklumat lanjut jawatan klik sini
Tag : , , , ,

JAWTAN KOSONG DI PNSB JULAI 2011

on 10 July 2011

 
Permodalan Negeri Selangor Berhad telah berkembang dalam memenuhi cabaran dan tuntutan ekonomi . Dalam usaha memperluaskan operasi perniagaan, PNSB mementingkan tenaga kerja sebagai sebahagian tulang belakang untuk mencapai misi dan visinya.

1KETUA PEGAWAI KESELAMATAN Tarikh Tutup: 11 Julai 2011
2PENOLONG PEGAWAI KESELAMATANTarikh Tutup: 11 Julai 2011
3ARKITEK 11 Julai 2011
4JURUTERA AWAM Tarikh Tutup: 11 Julai 2011
5JURU UKUR Tarikh Tutup: 11 Julai 2011
6JURUKUR BAHAN Tarikh Tutup: 11 Julai 2011
7JURUTERA PERLOMBONGAN Tarikh Tutup: 11 Julai 2011
8EKSEKUTIF AUDIT DALAMAN Tarikh Tutup: 22 Julai 2011

Calon-calon juga boleh memohon melalui laman web www.jobsmalaysia.gov.my atau di laman web Rasmi PNSB www.pnsb.com.my
Tag : , , ,

TEMUDUGA TERBUKA SHELL JULAI 2011

Shell is currenttly looking for talented graduates to join our Graduate programme in Malaysia. We offer a range of early developement activities, designed to help you maximise your knowledge base and contribute as soon as possible. These jobs are designed to provide graduates with a fundemental understanding of our business and to develop functional competences. We currently have vacancies for Graduates in the areas of Contracts & Procurement, Supply & Distribution and Retail.

1. Walk In Interview (Jobs Areas : Contracts & Procurement, Supply & Distribution and Retail)

Requirements:
- Must have a Degree (Bachelor or Master): Business, Economics, Marketing or Engineering with interest in Commercial roles.
- Must be graduate with minimum one year and not more then three years of relevant working experiance
- Have strong academic result

If you meet the above criteria, please join us for a Walk In Interview:

Date: 16 July 2011
Time: 9.00 am - 400 pm
Vanue: Shell House, Changkat Semantan, Damansara Heights, 50490, Kuala Lumpur
Attire: Smart Casual
Compulsory Ducumentations: Two copies of resume (non returnable)

Walk In Interview Date: 16 July 2011
Tag : , , , ,

JAWATAN KOSONG BIMB JULAI 201

on 09 July 2011

Bank Islam menawarkan saluran dan peluang kerjaya yang cemerlang serta pakej ganjaran yang menarik. Jika anda berminat menyertai kami dalam organisasi ini, sila e-mel resume anda ke career@bankislam.com.my atau hantar kurikulum vitae anda kepada:-
Jabatan Sumber Manusia
Wisma Bank Islam
Tingkat 4, Jalan Dungun
Bukit Damansara
50490 Kuala Lumpur
sumber iklan
Tag : , , ,

KURSUS KESEDARAN IBS PERKAYUAN (KKIP) UNTUK USAHAWAN BUMIPUTRA SEKTOR PERKAYUAN

Sukacita dimaklumkan bahawa Bahagian Pembangunan Usahawan Bumiputera, Lembaga Perindustrian Kayu Malaysia (MTIB) dengan kerjasama Universiti Putra Malaysia (UPM) akan menganjurkan Kursus KKIP seperti berikut:

Objektif kursus ini ialah untuk meningkatkan kesedaran kepada specifier, kontraktor, pengeluar dan pembekal produk kayu IBS tentang penggunaan dan aplikasi bahan kayu dalam Sistem Binaan Berindustri (IBS).

maklumat lanjut klik sini
Tag : , ,

JAWATAN KOSONG PEKERJA SAMBILAN HARIAN DI PERBADANAN ASET KERETAPI

PEMOHON-PEMOHON WARGANEGARA MALAYSIA YANG BERKELAYAKAN ADALAH DIPELAWA UNTUK MENGISI KEKOSONGAN JAWATAN SEPERTI BERIKUT:



CARA MEMOHON:-
Pemohon hendaklah mengisi Borang PAK 1 yang boleh di dapati dari Perbadanan Aset Keretapi, No. 29G, Blok B, Jalan TKS 1, Kajang Sentral Business Park, 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan atau layari laman web di www.rac.gov.my.

Tarikh Tutup semua permohonan hendaklah sampai sebelum atau pada 19 Julai 2011 (Selasa)
iklan dan borang jawatan kosong boleh download disini
Tag : , , , ,

Review Rujukan Exam PTD - bukan sekadar contoh soalan peperiksaan

on 08 July 2011



Ramai yang telah mendapat manfaat dari ebook “Rujukan Peperiksaan Bertulis Pegawai Gred M41”. Bukan setakat berjaya melepasi ujian bertulis malah ramai juga yang telah berjaya ditawarkan untuk menjawat jawatan keramat Pegawai Tadbir Diplomatik ini! Tidak kira samada anda pernah atau tidak menghadiri peperiksaan Memasuki Perkhidmatan Awam Gred 41 atau pernah gagal… mahu tidak mahu anda terpaksa menduduki peperiksaan bertulis. Jika anda tidak lulus peperiksaan bertulis tidak mungkin anda akan dipilih untuk pergi ke tahap kedua dan seterusnya. Dengan kata lain, peperiksaan bertulis merupakan perkara paling kritikaluntuk anda lepasi jika anda inin menjadi seorang Pegawai Tadbir Diplomatik.

Secara kasarnya pakej ebook ini bukan sahaja terkandung maklumat umum tentang peperiksaan bertulis malah jauh lebih banyak lagi. Setiap seksyen dihuraikan dengan terperinci beserta contoh soalan dan jawapannya dipecahkan kepada perincian detailuntuk memudahkan persediaan anda. Dengan dengan kata lain, anda tidak perlu bersusah payah mencari bahan rujukan kerana kesemua yang perlu anda tahu telah dipakejkan. Apa yang perlu anda lakukan adalah segera miliki pakej ebook “Rujukan Peperiksaan Bertulis Pegawai Gred M41” dan mula membacanya.

Jika anda fikir soalan matematik susah biar Team TipsPTD tunjukkan betapa mudah untuk menjawab soalan matematik. Ianya tidaklah sesukar anda bayangkan. Anda akan diberikan puluhan contoh soalan buat anda dari pelbagai seksyen dan topik. Walaupun soalan-soalan tersebut tidaklah "sesukar" mana namun anda perlu melakukan persedian kerana walaupun mudah soalan-soalan tersebut ianya tetap mengelirukan jika kali pertama anda melihatnya. Jika anda bertindak memiliki ebook ini sekarang juga dan jika anda fikir bahawa anda takut ianya sesuatu yang tidak berbaloi buat anda Team TipsPTD memberi jaminan buat anda.

Saya petik semula JANJI mereka;  
"Ya, kami juga memberi jaminan sehingga
seminggu selepas peperiksaan di mana
anda boleh membaca keseluruhan pakej panduan ini yang
mengandungi lebih 150 mukasurat dari
muka surat 1 hingga akhir. Selepas anda membaca
panduan ini serta mengikuti segala ‘recommendation’
yang diberi, tetapi anda dapati ianya langsung
tidak membantu anda, anda boleh mendapatkan
wang anda kembali sehingga seminggu
selepas peperiksaan

Itu JANJI kami dari Team Tips PTD."
jadi ada tidak perlu risau kerana belian anda mempunyai jaminan.

Di samping itu anda akan di ‘update’ kan dengan berita-berita terkini mengenai ujian seterusnya. Untuk Skim M41, Risalah PAC yang mereka jual harga RM30.00 akan diberikan percuma sahaja jika anda memliki ebook ini sekarang!!

anda tidak perlu risau kerana Team TipsPTD boleh memandu anda ke arah kejayaan.Berjaya menjadi seorang pegawai Gred M41. Jika ini impian anda jangan menoleh ke belakang lagi. Teruskan persiap diri dan bersedia untuk menghadiri peperiksaan Memasuki Perkhidmatan Awam. Saya yakin anda mampu buat dan boleh buat jika andatahu apa yang hendak anda jawab.

p/s Ramai yang telah LULUS dengan panduan dari Team TipsPTD dan anda boleh lihat sendiri email-email dari mereka di laman ini;

testimoni pembeli rujukan dan contoh soalan exam ptd
Tag : ,

PELUANG KERJAYA BERSAMA KUMPULAN KARANGKRAF

on 06 July 2011


KUMPULAN KARANGKRAF adalah penerbit dan pencetak bagi lebih daripada 30 buah majalah dan akhbar harian dan juga merupakan salah sebuah pencetak komersial yang terbesar dan mempunyai mesin-mesin pecetakan dan penjilidan yang tercanggih di Malaysia. Ekoran daripada perkembangan dan peningkatan yang memberangsangkan maka kami dengan ini mempelawa warganegara Malaysia yang berminat dan memenuhi kelayakan bagi mengisi kekosongan-kekosongan berikut :
  1. PEMANDU PERIBADI BOAD OF DIRECTOR
  2. CUSTOMER SERVICES 
  3. PROMOTION EXECUTIVE
  4. CLERK
  5. STORE ASSISTANT/ GENERAL WORKER
  6. KERANI PENGEDARAN
  7. EKSEKUTIF AKAUN
  8. PEREKA GRAFIK
  9. SITE SUPERVISORS -BUILDING PLANS-(KONTRAK)
  10. KERANI
  11. PEMANDU LORI LOGISTIK
  12. PEMBANTU PEMASARAN
  13. WARTAWAN MAJALAH
  14. PEGAWAI / EKSEKUTIF PEMASARAN & PENGEDARAN
  15. PEMBANTU OPERASI MALAM - SINAR HARIAN
  16. PEMBANTU PENGELUARAN PERAI, PENANG
  17. PEMBANTU PENGELUARAN DI SENAI JOHOR
untuk memohon klik sini
Tag : , ,

TEMUDUGA TERBUKA DI Hari Terbuka ADTEC Shah Alam 23 Julai 2011

Tag : , , ,

KARNIVAL KERJAYA 1MINDEF 22 - 24 JULAI 2011


Kementerian Pertahanan menawarkan peluang kerjaya sebagai pegawai dan anggota ATM serta peluang melanjutkan pelajaran di Maktab Tentera Diraja dan Universiti Pertahanan Nasional Malaysia kepada seluruh rakyat Malaysia yang berkelayakan.

Dapatkan maklumat lanjut di Karnival 1MinDef yang diadakan di Padang Majlis Perbandaran Sandakan, Sandakan, Sabah pada 22 hingga 24 Julai 2011 mulai jam 9.00 pagi hingga 5.00 petang.

Pelbagai program menarik menanti anda. Antaranya termasuklah pameran aset-aset ketenteraan, lawatan ke Kapal TLDM serta perkhidmatan pemeriksaan perubatan dan pergigian oleh doktor-doktor ATM secara percuma.

sumber
Tag : , , ,

IKLAN JAWATAN KOSONG GURU SAMBILAN DI MRSM ALOR GAJAH


Calon-calon yang berminat dan berkelayakan sila buat permohonan secara bertulis dengan gambar berukuran pasport, salinan kad pengenalan, surat beranak serta sijil-sijil berkaitan yang telah DISAHKAN BENAR dan dihantar ke alamat berikut :

Pengetua,
Maktab Rendah Sains MARA Alor Gajah,
Lot 1720, Mukim Air Pa'abas,
78000 Alor Gajah, Melaka
No Telefon : 06-5520001, 06-5520010

Tarikh Tutup : 11 Julai 2011

sumber
Tag : , , , ,

IKLAN JAWATAN KOSONG KERANI DI RISDA PLANTATION


Pihak Berkuasa Kemajuan Pekebun Kecil Perusahaan Getah (RISDA) yang sedang berkembang maju dalam industri perladangan serta mempunyai beberapa pejabat cawangan di Seluruh Semenanjung, dengan ini mempelawa calon-calon yang berkelayakan untuk mengisi jawatan kerani di beberapa cawangan kami di seluruh semenanjung Malaysia.
  1. KERANI AM / AKAUN
  • Dibuka kepada semua warganegara Malaysia termasuk di negeri sabah dan Sarawak
  • Lelaki dan wanita layak memohon. Keutamaan kepada calon lelaki
  • Umur tidak melebihi 30 tahun pada hari iklan ini ditutup.
  • Gaji RM1000 untuk permulaan selama 6 bulan percubaan (kontrak) tidak termasuk elaun
  • Pantas menaip dan mahir dalam microsoft office dan Sistem Perkaunan
  • Minimum SPM. Kelulusan dalam bidang perakaunan diutamakan
  • Latihan diberikan. 
  • Tugasan:
  • - mengendalikan urusan pentadbiran dan akaun syarikat
  • - Kebolehan bekerja di bawah pengawasan yang minimum
  • Keutamaan akan diberikan kepada yang mempunyai komitmen yang tinggi untuk menjalankan tugas yang diamanahkan serta berdisiplin menjalankan tugas.
Cara memohon:

Semua permohonan hendaklah dikemukakan secara bertulis atau melalui emel dengan menyertakan maklumat peribadi beserta dengan gambar ukuran pasport, kelulusan dan pengalaman kerja serta sijil-sijil dan lain-lain dokumen yang telah disahkan ke alamat berikut:

KETUA PEGAWAI EKSEKUTIF
RISDA PLANTATION SDN BHD.
Unit J, Excella Business Park,
Jalan Ampang Putra, Ampang Hilir,
Peti Surat 13543, 50814 Kuala Lumpur
TEL : 03-42705104; Fak : 03-42705204
Email : kerjaya@risdaplantation.com.my

Tarikh tutup : 08 Julai 2011 (Jumaat)

Hanya calon yang disenarai pendek akan dipanggil untuk temuduga. Mereka yang tidak menerima sebarang panggilan setelah 2 bulan dari tarikh tutup permohonan adalah dianggap tidak berjaya.

sumber
 
Tag : , , , ,

semakan online jadual peperiksaan pegawai tadbir diplomatik (ptd) m41 julai 2011 dah keluar

on 05 July 2011

 
semakan untuk semakan jadual peperiksaan pegawai tadbir diplomatik dah keluar, boleh buat semakan di http://www.spa.gov.my/Portal/Semak_Online/Jadual_Peperiksaan



Tag : , , , ,
Powered by Blogger.
 
© jawatan kosong 2013 | All Rights Reserved
D.I.Y Themes By Belajar SEO