Jawatan Kosong Terus Ke Email Anda:

Delivered by FeedBurner

Pengambilan Pegawai Skim Perkhidmatan Singkat (SPS) Bagi Tahun 2011

on Sunday, October 31

Pemohon adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur 18 tahun ke atas untuk mengisi kekosongan jawatan berikut:

1. Pegawai Skim Perkhidmatan Singkat (SPS) Gred 41
( Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Teknologi Maklumat, Kejuruteraan , Komunikasi atau yang berkaitan)

2. Pegawai Skim Perkhidmatan Singkat (SPS) Gred 27
(STPM/Diploma dalam bidang Teknologi Maklumat, Kejuruteraan atau yang berkaitan)

3. Pegawai Skim Perkhidmatan Singkat (SPS) Gred 17
(SPM dengan kredit dalam Bahasa Melayu dan Matematik serta lulus dalam Bahasa Inggeris)


Syarat-syarat kelayakan tambahan
(a) Mahir dalam mengendalikan komputer
(b) Bagi jawatan (1) dan (2), pemohon wajib mengemukakan transkrip akhir

Tempoh lantikan: Januari 2011 sehingga Disember 2011 (1 tahun)
Status lantikan: Contract For Service

Calon-calon yang berminat dipelawa mengemukakan maklumat diri (resume), sijil-sijil akademik yang telah disahkan serta sekeping (1) gambar berukuran passport ke :

Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan
Tingkat 4, Blok F
Kompleks Pejabat Kerajaan Bukit Perdana
Jalan Dato’ Onn
50610 Kuala Lumpur
(u.p.: Unit SPS)
Tarikh tutup permohonan: 15 November 2010

Sebarang pertanyaan boleh menghubungi 03-26915721 (En Rizal/Pn Norliana)

Catatan Am:
- Permohonan yang diterima selepas tarikh tutup tidak akan dilayan.
- Hanya calon-calon yang layak selepas tapisan akan dihubungi untuk sesi temuduga
- Pemohon dinasihatkan supaya menyertakan nombor telefon (rumah/Hp) dalam maklumat diri bagi memudahkan urusan panggilan temuduga.

- Sebarang tuntutan perbelanjaan adalah dibawah tanggungan pemohon.

Teknik Menjawab Soalan Temuduga
Tag :

IKLAN JAWATAN KOSONG DI LEMBAGA ZAKAT SELANGOR

on Thursday, October 28



Lembaga Zakat Selangor (MAIS) menawarkan peluang kerjaya kepada anak kelahiran Negeri Selangor atau yang telah bermastautin di Negeri Selangor sehingga kini sekurang-kurangnya 5 tahun dan berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan seperti berikut;

(1) Pegawai Akaun (6 kekosongan)
(2) Pegawai Teknikal (3 kekosongan)
(3) Eksekutif Teknologi Maklumat (4 Kekosongan)
(4) Akauntan (1 kekosongan)
(5) Pegawai Zakat (15 kekosongan)

Anda boleh layari www.jobstreet.com.my search job Lembaga Zakat Selangor, untuk mengetahui syarat dan keperluan jawatan tersebut. Sebarang permohonan boleh dihantar melalui portal tersebut ataupun menghantar permohonan ke Jabatan Sumber Manusia. Sebarang pertanyaan boleh diajukan kepada Ahmad Rifaie Mokhtar (rifaieATe-zakatDOTcomDOTmy).

CATITAN AM : Hanya calon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil sesi temuduga. Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 2 bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan tidak berjaya.

TARIKH TUTUP : 4 - 7 November 2010

Jabatan Sumber Manusia,
Lembaga Zakat Selangor (MAIS),
Aras 9 & 10, Menara Selatan,
Bangunan Sultan Idris Shah,
Persiaran Masjid,
40000 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan.
Tel : 03-5522 7700 | Faks : 03-5522 7722 | Talian Aduan Pelanggan : 03-5522 7777

Tag :

KONSPIRASI GAGALKAN CALON PTD M41 TERBONGKAR!!

Entah lah, sama ada ini satu konspirasi atau tidak, tapi ianya pasti menyukarkan calon mengisi jawatan ini.. ...Pegawai Tadbir Diplomatik M41

Jika diikutkan statistik Ujian Bertulis untuk M41 Pegawai Tadbir Diplomatik yang lepas, ianya boleh dikatakan agak sukar dan ramai yang tak lepas..

44,935 calon GAGAL!! >> Konspirasi?

Sebenarnya , kebanyakannya gagal hanya kerana mereka tidak tahu situasi sebenar dan tiadanya rujukan yang khusus tentang bagaimana peperiksaan tersebut. Jika anda ingin berjaya dalam peperiksaan tersebut, anda harus buat satu persediaan yang rapi dan khusus dan satu-satunya rujukan khusus untuk peperiksaan
ini adalah di http://www.tipsptd.com

Anda boleh lihat sendiri 'life' testimonial mereka yang telah berjaya di sana dan tak syak lagi, inilah rujukan yang anda perlukan bagi berjaya menjawat jawatan dalam ELIT Perkhidmatan Awam ini.

Salam kejayaan untuk anda jika anda adalah calon PEPERIKSAAN PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK dari INFO KERJAYA,

p/s Jangan ambil remeh dengan peperiksaan bertulis ini, jika tidak anda akan tergolong dalam golongan mereka yang GAGAL ujian ini. Pilih untuk LULUS dengan memiliki Pakej ini sekarang!

Tag :

JAWATAN KOSONG DI AMANAH IKHTIAR





AMANAH IKHTIAR MALAYSIA, sebuah badan Amanah Persendirian di bawah The Trustee (Incorporation) Act 1952 (Revised 1981) bertujuan mengurangkan kemiskinan di Malaysia melalui Skim Pembiayaan Ikhtiar mempelawa calon yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan berikut :

1. Nama Jawatan : Pengaturcara Komputer
Lokasi : Ibu Pejabat AIM, Kuala Lumpur.
Kelayakan : 
  • Memiliki Diploma Sains Komputer, (CGPA 2.8 & ke atas) 
  • Mempunyai kemahiran dalam : 
  • - Object Oriented Programming (VB6 & VB.net)
  • - Web Based Application Programming (ASP.net & PHP)
  • - Sequal Server Database (MS SQL)
  • Ada ciri-ciri kepimpinan dan boleh berkomunikasi dengan baik.
  • Mempunyai komitmen tinggi terhadap tugas dan boleh bekerja lebih masa.
  • Mempunyai pengalaman bekerja sekurang-kurangnya 2 tahun.
  • Calon yang berminat hendaklah menghantar surat permohonan ke alamat di bawah bersama-sama dengan salinan sijil-sijil berkaitan, sekeping gambar berukuran pasport (tidak dikembalikan) dan sampul surat ekspres beralamat sendiri. Sila tuliskan nama jawatan pada penjuru kanan sampul surat.

DOWNLOAD IKLAN


PENOLONG PENGARAH PERJAWATAN
Ibu Pejabat, Amanah Ikhtiar Malaysia
No. 2 & 4, Jalan Medan Setia 2
Plaza Damansara, Bukit Damansara
50490 Kuala Lumpur.

Tel: 03-20940797 Faks: 03-20951889 / 20939257

Tarikh tutup : 07/11/2010

Teknik Menjawab Soalan Temuduga
Tag :

IKLAN JAWATAN KOSONG DI UITM KELANTAN


Universiti Teknologi MARA dengan ini mempelawa calon-calon Warganegara Malaysia yang berkelayakan dalam bidang-bidang yang berkaitan untuk mengisi kekosongan jawatan-jawatan berikut di Universiti Teknologi MARA Kelantan Kampus Machang bagi memenuhi Wawasan 2020 Negara.


JAWATAN : PENSYARAH GRED DM41 (KONTRAK)
PENSYARAH GRED DM45 / DM51 / DM53 (PROFESOR MADYA) /
GRED KHAS C (PROFESOR) (TETAP/KONTRAK)

DOWNLOAD IKLAN


DOWNLOAD BORANG PERMOHONAN

Tarikh tutup permohonan ialah pada hari Ahad, 7 November 2010.
Tag :

IKLAN JAWATAN KOSONG DI LEMBAGA JURUTERA MALAYSIA (LJM)


The Board of Engineers Malaysia (BEM) is a statutory body constituted under the Registration of Engineers Act 1967. The Board of Engineers Malaysia invites applications from Malaysian candidates to fill the following positions:

Position: Legal Officer
Employer: Board of Engineers Malaysia

Requirements:

* Degree in Law or Passed Bar Final Examination.
* Preference with management qualification.
* Knowledgeable in Trade-in-Service.
* Good command of English and Bahasa Malaysia including writing.
* Good IT knowledge.
* Pleasant personality and willingness to work with people.
* Age 35 and above.
* Minimum 5 years working experience in legal and management.

Position: Finance Officer
Employer: Board of Engineers Malaysia
Requirements:
  • Degree in Accounting or equivalent.
  • Good command of English and Bahasa Malaysia including writing.
  • Good IT knowledge.
  • Pleasant personality and willingness to work with people.
  • Age 30 and above.
  • Minimum 3 years working experience in accounting and finance.

Position: IT Assistant Officer
Employer: Board of Engineers Malaysia
Requirements:
  • Diploma in Information Technology / Multimedia / Computer Science
    (Degree holder in related discipline is highly encouraged)
  • Strong command of English and Bahasa Malaysia both written and spoken.
  • At least 2 years experience in web application development, web design and website management.
  • Good experience in database particularly MySQL and MS Access.
  • Good skill in Dreamweaver, PHP, Adobe Photoshop, HTML and Javascript.
  • Experience in Windows Server 2003.
  • Knowledge in PC Management and network administration.
  • Creative, result-oriented and fully committed.
  • Energetic, self-motivated and able to work with minimum supervision.
Salary Scheme based on Sistem Saraan Malaysia (SSM) subject to the Board's scheme of service. Remuneration will commensurate with qualification and experience.

Interested applicants are invited to submit a detailed resume including details of working experience, present and expected salary, photocopies of certificates/testimonials, a recent passport size photograph (non-returnable), email and telephone number, before
15 November 2010 to the address below:

Secretary
BOARD OF ENGINEERS MALAYSIA
17th Floor, Ibu Pejabat JKR
Jalan Sultan Salahuddin
50580 Kuala Lumpur.

Only shortlisted applicants will be contacted.
Tag :

IKLAN JAWATAN KOSONG DI J-BIOTECH SDN BHD



J-BIOTECH SDN BHD adalah anak syarikat milik sepenuhnya oleh Perbadanan Bioteknologi dan Biodiversiti Johor (JBBC).

1. PEMBANTU PEJABAT

Syarat - syarat:
-Mestilah berumur 20 tahun ke atas
-Mempunyai kesihatan yang baik
-Waktu bekerja isnin-jumaat dari 8.30 pagi hingga 5.30 petang
-Gaji berdasarkan hari bekerja
-Pengalaman sekurang-kurangnya 1 tahun dalam menguruskan pejabat seperti membersihkan pejabat dan pembancuh air.

Jika berminat sila hubungi atau datang terus ke pejabat kami beralamat seperti di bawah :-

J-Biotech Sdn. Bhd.,
#G-11, Park Avenue Commercial Centre,
Jalan Mawar 4, Taman Tampoi Indah II,
81200 Johor Bahru, Johor

Tel : 07-2411810
Fax: 07-2411812

Closing Date: 30 November 2010


Teknik Menjawab Soalan Temuduga
Tag :

IKLAN JAWATAN KOSONG DI KTM


At KTMB, we are extremely proud of what we are a household name providing safe, efficient and reliable integrated rail services for both people and goods
We believe our greatest strength lies in our talented team of employees who are indeed our intellectual assets. Quality people of diverse talents and capabilities whose team work and synergy have been instrumental in KTMB’s ability to provide exceptional value-added services. We are looking for more of such quality people to join Malaysia’s preferred land transport provider.


Position Closingdate


Pengurus Stesen (Kontrak) 8 November 2010
Eksekutif Operasi Tren 31 Oktober 2010


Tag :

IKLAN KEKOSONGAN JAWATAN KERAJAAN NEGERI SERAWAK

Senarai jawatan kosong yang masih dibuka setakat 28-10-2010
Jumlah Rekod = 23 [Rekod Seterusnya]
No. Nombor Iklan Jawatan Tarikh Iklan Tarikh Tutup
1. S42A2010 PEMANDU KENDERAAN BERMOTOR 25-10-2010 08-11-2010
2. S41A2010 PEMBANTU AM RENDAH (ATENDAN PEJABAT) 25-10-2010 08-11-2010
3. S40A2010 PEKERJA AWAM (DREBAR ENJIN MOTOR SANGKUT) 25-10-2010 08-11-2010
4. S39A2010 PEKERJA AWAM 25-10-2010 08-11-2010
5. S38A2010 PEMBANTU AM RENDAH 25-10-2010 08-11-2010
6. S37A2010 PEMBANTU HAL EHWAL ISLAM 25-10-2010 08-11-2010
7. S36A2010 PEKERJA AWAM KHAS (OPERATOR PAM) 25-10-2010 08-11-2010
8. S35A2010 PEKERJA AWAM KHAS (OPERATOR JENTERA) 25-10-2010 08-11-2010
9. S34A2010 PEKERJA AWAM KHAS (OPERATOR LOJI) 25-10-2010 08-11-2010
10. S33A2010 PEMBANTU PEGAWAI LATIHAN VOKASIONAL 25-10-2010 08-11-2010
11. S32A2010 PEGAWAI KHIDMAT PELANGGAN 25-10-2010 08-11-2010
12. S31A2010 PELUKIS PELAN 25-10-2010 08-11-2010
13. S30A2010 PEMBANTU PERTANIAN 25-10-2010 08-11-2010
14. S26B2010 PEMBANTU KESIHATAN AWAM 25-10-2010 08-11-2010
15. S25B2010 TUKANG K3 (TUKANG KAYU) 25-10-2010 08-11-2010
16. S24B2010 TUKANG K2 (TUKANG LETRIK) 25-10-2010 08-11-2010
17. S23B2010 PEKERJA AWAM 25-10-2010 08-11-2010
18. S22B2010 PEMANDU KENDERAAN BERMOTOR 25-10-2010 08-11-2010
19. S21B2010 JURUTERA (MEKANIKAL) 25-10-2010 08-11-2010
20. S20B2010 PENGHANTAR NOTIS 25-10-2010 08-11-2010
MAKLUMAT IKLAN KLIK SINI >>
Tag :

IKLAN JAWATAN KOSONG KIST - PENSYARAH



Kolej Islam Sains dan Teknologi telah mempunyai 5 cawangan seperti berikut:
  • KIST Bachok, Kelantan
  • KIST Kuala Berang, Terengganu
  • Cawangan Kuching, Sarawak
  • Cawangan Kota Kinabalu, Sabah
  • Cawangan Alor Setar, Kedah.

yang menawarkan beberapa jenis program Sains Kesihatan dan Sains Sosial seperti berikut:

PROGRAM SAINS SOSIAL
  • Diploma Syariah
  • Diploma Psikologi
  • Diploma Falak Syarie’
  • Diplome Pengurusan dan Pentadbiran Makanan Halal

PROGRAM SAINS KESIHATAN
  • Diploma Pembantu Perubatan
  • Diploma Diagnostik Radiografi
  • Diploma Kejururawatan
  • Diploma Radioterapi
  • Diploma Sains Senaman dan Sukan
  • Diploma Teknologi Makmal Perubatan
  • Diploma Pembantu Farmasi
  • Diploma Fisioterapi
  • Diploma Terapi Carakerja
  • Diploma Kesihatan Persekitaran
  • Diploma Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan
  • Diploma Optosianri
  • Diploma Ortotik dan Prostetik
  • Diploma Teknologi Kardiovaskular
  • Diploma Informatik Perubatan
  • Sijil Pembantu Kesihatan Awam.


KELULUSAN MINIMUM CALON PENSYARAH YANG DIPERLUKAN.
  • Sarjana atau Sarjana Muda Sains Bioperubatan (Kepujian)
  • Sarjana atau Sarjana Muda Optometri (Kepujian)
  • Sarjana atau Sarjana Muda Kesihatan Persekitaran (Kepujian)
  • Sarjana Muda Fisioterapi (Kepujian)
  • Sarjana Muda Terapi Carakerja (Kepujian)
  • Sarjana Muda Farmasi (Kepujian)
  • Sarjana Muda Pengimejan Diagnostik dan Radioterapi (Kepujian)
  • Sarjana Muda Sains Perubatan Kecemasan (Kepujian)
  • Sarjana Muda Sains Kesihatan dengan Diploma/Sijil Perfusion
  • Sarjana Muda Kejururawatan (Kepujian)
  • Sarjana Muda Sains Senaman dan Sukan (Kepujian)
  • Sarjana Muda Psikologi (Kepujian)
  • Sarjana Muda Syariah (Kepujian)
  • Sarjana Muda Pengurusan Makanan (Kepujian)
  • Sarjana Muda Dietetik (Kepujian)


KELULUSAN MINIMUM CALON INSTRUKTOR KLINIKAL YANG DIPERLUKAN
  • Diploma Kejururawatan dengan Post Basik
  • Diploma Pembantu Farmasi
  • Diploma Teknologi Makmal Perubatan dengan Post Basik
  • Diploma Pembantu Perubatan dengan Post Basik
  • Diploma Radiographer dengan Post Basik
  • Diploma Kesihatan Persekitaran dan Post Basik
  • Diploma Fisioterapi
  • Diploma Terapi Carakerja
  • Diploma/Sijil Perfusion
  • Diploma/Sijil Ortotik & Prostetik


Perhatian kepada pemohon:
Pemohon boleh mendapatkan borang permohonan perjawatan di:-
Kampus Utama Ibnu Sina, Bachok, Kelantan Kolej Islam Sains dan Teknologi cawangan Terengganu
Pejabat KIST Graduate Intake di setiap negeri

Bagi pemohon yang tinggal berjauhan dan berminat mengisi kekosongan jawatan tersebut, pemohon boleh mendapatkan borang permohonan dengan menghantar sampul surat beralamat sendiri, bersaiz A4, bersetem RM 1.00 dan wang pos atas nama KOLEJ ISLAM SAINS DAN TEKNOLOGI berjumlah RM 5.00 untuk bayaran wang proses: atau
Menghantar Resume lengkap kepada:-
mohdazmanabubakar@kist.edu.my
mohd.hr.trg@kist.edu.my
Pemohon yang tidak menerima jawapan selepas tiga (3) bulan daripada tarikh tutup iklan adalah dianggap tidak berjaya.Pemohon mestilah bersedia untuk berkhidmat di mana-mana anak syarikat KIST GROUP HOLDINGS Sdn.Bhd.

Tarikh tutup permohonan adalah 15 November 2010
Borang permohonan yang telah lengkap diisi berserta sijil-sijil yang disahkan hendaklah dihantar ke alamat:-


Bahagian Sumber Manusia
KIST Group Holdings Sdn.Bhd.
Lot 4276, Mukim Tanggul & Lot 6739, Mukim Kuala Berang
Batu 23, Jalan Kuala Berang / Kuala Terengganu
21700 Hulu Terengganu
Tel: 09 681 7323 Faks: 09 681 3323
Tag :

IKLAN JAWATAN KOSONG DI UPM



Calon Warganegara Malaysia yang berkelayakan adalah dipelawa untuk mengisi
kekosongan jawatan berikut :

PENOLONG JURUTERA (AWAM) - GRED J29

DOWNLOAD IKLAN


DOWNLOAD BORANG PERMOHONAN

Borang permohonan yang lengkap diisi hendaklah dikembalikan
kepada

Dekan, Fakulti Kejuruteraan, Universiti Putra Malaysia,
43400 UPM Serdang, Selangor Darul Ehsan

TARUKH TUTUP 10 November 2010.
Tag :

Anda dipanggil ke exam pegawai tadbir diplomatik (PTD) ?

on Wednesday, October 27

Saya baru perasan tadi, SPA dah umumkan calon yang layak untuk menduduki Peperiksaan Bertulis Kemasukan sebagai Pegawai Tadbir Diplomatik.

Anda boleh buat semakan melalui link ini;  KLIK SINI

Tapikan, setiap tahun ramai je yang tak lulus exam ni. Susah katanya, ye lah skopnya sangat luas dan kadang tu soalan tah hape hape!

Kalau tak silap tahun 2009 hanya 400 je jawatan kosng PTD, tapi yang pegi exam lebih 40k khabar nya. Memang exam bertulis ni la tempat SPA nak singkirkan calon yang ramai. Tapi tgk kat sini ramai pulak yang lulus entah apa rahsia diaorg. Email semua cakap lepas, mungkin anda nak tgk boleh terus gi sini; http://infokerjaya.net/Contoh-Soalan-Exam-PTD.html

Review Rujukan Exam PTD - bukan sekadar contoh soalan peperiksaan
Sekadar nak berkongsi :)

Kalau nama anda dipanggil dan termasuk dalam senarai tu, anda mmg kena tgk mcm mana diaorg lulus.
Tag :

IKLAN JAWATAN KOSONG MOSTI

on Monday, October 25


Projek The Malaysian Cohort yang berurusetia di Institut Perubatan Molekul UKM (UMBI) merupakan satu projek penyelidikan kebangsaan yang telah diluluskan oleh Kabinet dan ditaja sepenuhnya oleh Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI). Kami menjemput anda WARGANEGARA MALAYSIA, BERUMUR 18 TAHUN DAN KE ATAS yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan berikut:-

1. PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT F41
2. PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT F293. PEMBANTU PENYELIDIK Q17 (Juruteknik Komputer)
4. PEMANDU R3

Tarikh tutup : 1 November 2010 (Isnin)
Taraf jawatan : semua jawatan di atas bertaraf KONTRAK

Sila layari www.mycohort.gov.my ATAU emel ke alamat berikut ATAU datang sendiri ke pejabat untuk mendapatkan borang permohonan dan sebarang maklumat lanjut.

Hanya borang lengkap berserta 1 keping gambar berukuran pasport, 1 salinan Kad Pengenalan, 1 salinan Sijil Kelahiran, salinan sijil-sijil akademik dan lain-lain dokumen berkaitan sahaja akan dipertimbangkan. Hantarkan permohonan anda ke alamat berikut:-
Sekretariat The Malaysian Cohort
Institut Perubatan Molekul UKM (UMBI)
Tingkat 7, Blok Klinikal, Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia
Jalan Yaacob Latif, Bandar Tun Razak
56000 Cheras, Kuala Lumpur
(u.p Bahagian Pentadbiran/ perjawatan)
Tel : 03-91710415
Fax : 03-91710397

** Calon yang layak selepas tapisan sahaja yang akan dipanggil menghadiri temuduga

Tag :

BENGKEL KEMAHIRAN DAN BIMBINGAN KEUSAHAWANAN IBU TUNGGAL


Sukacita dimaklumkan bahawa Seksyen Sektoral, Unit Perancang Ekonomi Negeri Selangor (UPEN) akan mengadakan Bengkel Kemahiran Dan Bimbingan Keusahawanan (Tempat Terhad - first come first serve basis) pada butiran seperti berikut:-

Tarikh : 12 – 14 November 2010 (Jumaat – Ahad)
Masa : 9.00 pagi – 10.00 malam
Tempat : Dewan Kelab Perumahan EXCO Seksyen 7, Shah Alam.

Muat Turun Borang Pengesahan Kehadiran

MAKLUMAT IKLAN
http://e-bu.selangor.gov.my/e-bu/lang/malay/article.php?article=40

Tag :

IKLAN JAWATAN KOSONG UTHM

Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) mempelawa calon-calon Warganegara Malaysia yang berkelayakan dalam bidang-bidang yang berkaitan untuk mengisi kekosongan jawatan secara SAMBILAN seperti berikut :-

JAWATAN AKADEMIK
BIL.
JAWATAN
1
*Klik di nama jawatan
 
BIDANG PENGKHUSUSAN YANG DIPERLUKAN BAGI JAWATAN AKADEMIK

1. Teras Keusahawanan : Keusahawanan
2. Teras Sukan : Badminton * Bola Baling * Bola Jaring * Bola Keranjang * Bola Lisut * Bola Sepak * Bola Tampar * Futsal * Hoki * Silat Olahraga * Olahraga Balapan
3. Teras Khidmat Komuniti : Khidmat Masyarakat
4. Teras Kesukarelawanan : Pertolongan Cemas
5. Teras Kepimpinan : Munakahat * Imam & Muazin
6. Teras Kebudayaan : Aperisiasi Penulisan Kreatif * Koir * Muzik Moden * Silat Sunda * Senitari Tradisi & Kreatif * Taranum * Tulisan Jawi & Khat
7. Teras Daya Usaha & Inovasi : Fotografi * Videografi * Umrah & Haji * Sembelihan * Pengurusan Jenazah * Ilmu Falak * Qiraat & Hafazan

CARA MEMOHON

Borang permohonan boleh didapati dengan hadir sendiri di Jabatan Kokurikulum, Pusat Kokurikulum, Sukan & Kebudayaan, Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) yang beralamat seperti di bawah atau di muat turun dari laman web Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM). Borang yang lengkap diisi berserta sijil dan dokumen yang berkaitan dan telah disahkan hendaklah dicatatkan nama jawatan di penjuru sebelah kiri atas sampul surat dan dialamatkan ke Jabatan Kokurikulum UTHM seperti alamat di bawah :-
Jabatan Kokurikulum
Pusat Kokurikulum, Sukan & Kebudayaan
Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM)
86400 Parit Raja
Batu Pahat, Johor
Sebarang pertanyaan sila hubungi :- Jabatan Kokurikulum Tel : 07-4537485 / 7759

TARIKH TUTUP PERMOHONAN Jawatan Akademik - Terbuka

KETERANGAN AM

(a) Calon-calon yang berjaya disenarai pendek sahaja akan dipanggil temuduga
(b) Pemohon-pemohon yang tidak menerima sebarang jawapan daripada pihak UTHM selepas enam (6) bulan dari tarikh permohonan diterima hendaklah menganggap permohonan mereka TIDAK BERJAYA. (c) TEMPOH SAHLAKU permohonan adalah selama enam (6) bulan dari tarikh permohonan diterima. Sebarang permohonan selepas tamat tempoh sahlaku hendaklah menggunakan borang permohonan yang baru.

MUAT TURUN BORANG PERMOHONAN

Tag :

IKLAN JAWATAN KOSONG PERBADANAN LABUAN

on Sunday, October 24



Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan, dipelawa untuk memohon jawatan di Perbadanan Labuan seperti berikut:-
Jawatan : Pemandu Kenderaan
Gred : R3
Klasifikasi Perkhidmatan : Mahir / Separuh Mahir / Tidak Mahir
Kumpulan Perkhidmatan : Sokongan
Taraf Jawatan : Kontrak
Bilangan Kekosongan : 1 kekosongan


>> Maklumat Lanjut Iklan klik di sini

TARIKH TUTUP : 26 OKTOBER 2010

Tag :

IKLAN JAWATAN KOSONG PERBADANAN PERPUSTAKAAN AWAM KEDAH


PERBADANAN PERPUSTAKAAN AWAM KEDAH MEMPELAWA CALON WARGANEGARA YANG BERKELAYAKAN DALAM BIDANG YANG BERKAITAN UNTUK MENGISI KEKOSONGAN JAWATAN SECARA SAMBILAN SEPERTI BERIKUT:

JAWATAN : PENOLONG PEGAWAI PERPUSTAKAAN (S27)
KUMPULAN PERKHIDMATAN  : SOKONGAN
KLASIFIKASI PERKHIDMATAN
: PERKHIDMATAN SOSIAL
JUMLAH KEKOSONGAN  : 1
TARAF JAWATAN  : SAMBILAN
KEKOSONGAN  : PERPUSTAKAAN AWAM BALING

CARA MEMOHON

Permohonan hendaklah mengemukakan perkara atau dokumen-dokumen (yang diakui sah) seperti berikut:
i) Resume
ii) Gambar berukuran pasport
iii) Salinan Sijil Kelahiran
iv) Salinan Kad Pengenalan
v) Salinan Sijil Berhenti Sekolah
vi) Salinan Sijil Peperiksaan; dan
vii) Lain-lain sijil yang berkaitan, jika ada

ALAMAT PERMOHONAN

Permohonan hendaklah dihantarkan kepada alamat berikut dan tuliskan nama jawatan yang dipohon pada sudut atas sebelah kiri sampul surat:

PENGARAH
PERBADANAN PERPUSTAKAAN AWAM KEDAH
JALAN KOLAM AIR
05100 ALOR SETAR
KEDAH DARUL AMAN

CATATAN :
i) Jabatan ini tidak akan menanggung sebarang perbelanjaan ketika menghadiri temuduga;
ii) Hanya calon-calon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk temuduga;
iii) Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas enam (6) bulan daripada tarikh iklan ini hendaklah menganggap yang permohonannya tidak berjaya

TARIKH TUTUP PERMOHONAN : 31 OKTOBER 2010

Video Panduan eBay
Tag :

IKLAN JAWATAN KOSONG MAJLIS PERBANDARAN SUBANG JAYA (MPSJ)


IKLAN JAWATAN
Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur 18 tahun
keatas untuk mengisi kekosongan jawatan berikut:

1. PENOLONG PEGAWAI PERPUSTAKAAN (LELAKI SAHAJA) S27 TETAP 1
2. PENOLONG PEGAWAI KAWALAN ALAM SEKITAR (LELAKI SAHAJA) C27 KONTRAK 1
3. PENOLONG PEGAWAI KESIHATAN PERSEKITARAN U29 TETAP 1

CARA MEMOHON :
Semua permohonan jawatan boleh didapati dengan memuat turun borang dari laman web http://www.mpsj.gov.my beserta syarat-syarat dan maklumat jawatan.

KEUTAMAAN KEPADA RAKYAT NEGERI SELANGOR DARUL EHSAN.

TARIKH TUTUP PERMOHONAN : 01 NOVEMBER 2010 (ISNIN)

Tag :

IKLAN JAWATAN KOSONG AGENSI KELAYAKAN MALAYSIA (MQA)

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan untuk mengisi kekosongan jawatan berikut :-
BIL.
JAWATAN
GRED
TARAF JAWATAN
1.
N17
Tetap
2.
FT17
Tetap
3.
PEMBANTU AM PEJABAT
N1
Tetap
CARA-CARA MEMOHO
  1. Permohonan boleh dibuat secara dalam talian (online) di laman web Agensi Kelayakan Malaysia (MQA) dengan melayari http://www.mqa.gov.my/ mulai 21 Oktober jam 10.00 pagi. Pemohon tidak perlu mengemukakan salinan permohonan secara pos kepada pihak Agensi Kelayakan Malaysia dan permohonan secara pos tidak akan diterima. Setiap permohonan yang dikemukakan akan ditapis dan hanya calon yang melepasi tapisan pemilihan akan dimaklumkan melalui panggilan telefon dan surat.
  2. Pegawai yang sedang berkhidmat dalam Perkhidmatan Awam, Badan Berkanun atau Pihak Berkuasa Tempatan boleh mengemukakan borang permohonan dengan mencetak borang yang telah diisi secara online melalui Ketua Jabatan masing-masing dengan menyertakan salinan kelulusan Kenaikan Pangkat Secara Lantikan (KPSL) dan kenyataan Perkhidmatan yang terkini secara pos.
PERMOHONAN YANG DITOLAK
  1. Mengemukakan permohonan selepas tarikh tutup permohonan. Tarikh tutup permohonan adalah 28 Oktober 2010 jam 5 petang.
  2. Tidak memenuhi syarat permohonan jawatan yang ditetapkan dalam iklan.
  3. Tidak mengemukakan maklumat berkaitan permohonan jawatan dengan tepat dan lengkap.
  4. Tidak dikemukakan melalui Ketua Jabatan bagi mereka yang sedang berkhidmat sebagai Pegawai Perkhidmatan Awam / Badan Berkanun / Pihak Berkuasa Tempatan. 
CATATAN AM
  1. Hanya calon yang melepasi tapisan yang ditetapkan sahaja akan dipanggil untuk sesi temu duga.
  2. Calon yang tidak menerima sebarang jawapan selepas enam (6) bulan dari tarikh tutup iklan hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.
  3. Segala perbelanjaan berhubung dengan permohonan dan temu duga adalah di bawah tanggungjawab calon.
  4. Pihak Agensi Kelayakan Malaysia tidak bertanggungjawab untuk melantik calon yang memiliki syarat kelayakan yang lebih tinggi dari kelayakan yang ditetapkan untuk jawatan yang dipohon ke mana-mana skim perkhidmatan yang lebih tinggi dalam agensi sekiranya calon berjaya dilantik.
  5. Sekiranya di antara maklumat yang diberikan didapati palsu dan bercanggah dengan maklumat pada dokumen sebenar, pihak Agensi Kelayakan Malaysia berhak membatalkan pelantikan calon.
  6. Keputusan pemilihan calon oleh Agensi Kelayakan Malaysia adalah muktamad. 
Tag :

IKLAN JAWATAN KOSONG JABATAN KEWANGAN NEGERI PULAU PINANG

IKLAN JAWATAN KOSONG

UNIT TAPAK PESTA DAN EKSPO JABATAN KEWANGAN NEGERI PULAU PINANG

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia dan keutamaan akan diberikan kepada rakyat Negeri Pulau Pinang yang berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan di Unit Tapak Pesta dan Ekspo, Jabatan Kewangan Negeri Pulau Pinang seperti berikut:-

1. JAWATAN : PEKERJA KEBERSIHAN DI TAPAK PESTA SUNGAI NIBONG

2. JUMLAH KEKOSONGAN : 28 KEKOSONGAN (LELAKI SAHAJA)

3. BIDANG TUGAS

Melaksanakan kerja-kerja pembersihan seperti untuk kerja-kerja pembersihan kawasan dan bangunan seperti kawasan lapang, laluan pejalan kaki, kawasan berumput, longkang (termasuk di kawasan letak kereta) tandas-tandas, bangunan dewan, Rumah Kesenian, booth tiket , kawasan medan selera, taman hiburan dan kawasan-kawasan lain yang perlu dibersihkan atas arahan urusetia dari semasa ke semasa.

.........

4. SYARAT-SYARAT PERMOHONAN

(a) Warganegara Malaysia;

(b) Berumur tidak kurang dari 18 tahun;

(c) Boleh bertutur dan menulis dalam Bahasa Malaysia dengan baik;

(d) Berkebolehan dalam melaksanakan kerja-kerja pembersihan;

(e) Mempunyai sifat amanah, sabar dan tekun dalam melaksanakan tugas yang diberikan;

(f) Keutamaan akan diberikan kepada pemohon yang tinggal berdekatan dengan Tapak Pesta Sungai Nibong atau bahagian pulau.

5. TEMPOH DAN WAKTU BERKERJA

HARI BEKERJA : Mulai 28 November 2010 hingga 5 Januari 2011 (Sepanjang Pesta Berlangsung)

HARI TIDAK BEKERJA : Tiada

WAKTU BEKERJA (SYIF 1) : 10.00 pagi hingga 5.00 petang

WAKTU BEKERJA (SYIF 2) : 5.00 petang hingga 12.00 malam


6. BAYARAN UPAH : RM30.00 sehari

7. TARAF JAWATAN : SAMBILAN (39 hari)

8. CARA PERMOHONAN

Borang permohonan boleh diperolehi di pejabat Jabatan Kewangan Negeri Pulau Pinang, Tingkat 23, 10990 KOMTAR (No Tel 04-2623505 / 6505188 atau Unit Tapak Pesta dan Ekspo, Tapak Pesta, Jalan Sultan Azlan Shah, 11700 Sungai Nibong, Pulau Pinang . Borang permohonan yang telah disempurnakan perlu di hantar di alamat yang sama seperti di atas dan tarikh tutup permohonan adalah pada 29 Oktober 2010 (Jumaat).

Tag :

IKLAN JAWATAN KOSONG DI MAJLIS DAERAH KUALA LANGAT


Permohonan dipelawa daripada warganegara Malaysia, keutamaan kepada anak-anak Negeri Selangor yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan untuk mengisi jawatan-jawatan tetap seperti berikut:-

1. Pembantu Undang- Undang Gred L29
Taraf Jawatan : Tetap
Kekosongan : 1

2. Penolong Pegawai Perancang Bandar dan Desa Gred J29
Taraf Jawatan : Tetap
Kekosongan : 1

3. Penolong Akauntan Gred W27
Taraf Jawatan : Tetap
Kekosongan : 1

4. Juruteknik (Elektrik) Gred J17
Taraf Jawatan : Tetap
Kekosongan : 1

5. Juruteknik (Seni Bina) Gred J17
Taraf Jawatan : Tetap
Kekosongan : 1

6. Juruteknik Perancang Bandar & Desa Gred J17
Taraf Jawatan : Kontrak
Kekosongan : 1

7. Pembantu Am Pejabat
Taraf Jawatan : Tetap
Kekosongan : 7

Cara Memohon
1. Semua permohonan hendaklah dibuat dalam Borang Permohonan Jawatan Majlis Daerah Kuala Langat yang boleh diperolehi dari Bahagian Pentadbiran dan Sumber Manusia Majlis Daerah Kuala Langat, Persiaran Majlis Jalan Sultan Alam Shah, 42700 Banting atau muat turun dari laman web www.mdkl.gov.my. Permohonan melalui surat hendaklah menyertakan sampul surat beralamat sendiri, berstem dan menyertakan wang pos bernilai RM1.00.
2. Permohonan dari mereka yang sedang berkhidmat dengan kerajaan atau Badan Berkanun atau Penguasa Tempatan hendaklah melalui Ketua Jabatan mengikut Peraturan-peraturan Pegawai Awam ( Pelantikan, Kenaikan Pangkat Dan Penamatan Perkhidmatan) 2005.
3. Borang permohonan hendaklah disertakan gambar, salinan fotostat Kad Pengenalan, Sijil Kelahiran, Sijil Persekolahan/Pengajian dan Sijil - sijil penghargaan yang diakui sah. Nama jawatan hendaklah dicatat di sebelah kiri sampul surat.
4.Permohonan yang tidak lengkap akan ditolak.
5.Tarikh permohonan pada : 15 OKTOBER 2010 SEHINGGA 29 OKTOBER 2010

Catitan Am
1. Hanya calon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk temuduga.
2. Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas enam (6) bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan tidak berjaya.

Tag :

JAWATAN KOSONG DALAM KERAJAAN NEGERI SABAH

on Friday, October 22

Tag :

JAWATAN KOSONG DI MPOB

tarikh tutup bagi permohonan jawatan kosong di MPOB pada 25 Oktober 2010 dilanjutkan sehingga 1 November 2010.

Permohonanadalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan,  komited dan berdedikasi untuk berkhidmat di Lembaga Minyak Sawit Malaysia bagi jawatan-jawatan seperti berikut:-   Sila klik pada nama jawatan di bawah untuk melihat kelayakan yang diperlukan.
A.
JAWATAN
GRED
GAJI
DARI (RM)
HINGGA (RM)
1.
PEGAWAI PENYELIDIK

Q53 - VK7
P1T1
5251.13
T5
9480.90
Q41-Q53

P1T1
1899.01
P3T8
7459.45
2.
PUSTAKAWAN
S41 - S54
P1T1
1688.89
P2T8
7330.00
3.
N41 - N54
P1T1
1690.28
P2T8
7331.99
4.
N27
P1T1
1204.55
P3T26
3405.26
5.
Q27
P1T1
1207.58
P3T26
3408.29
6.
PEMBANTU SETIAUSAHA PEJABAT

N17/N22
P1T1
820.38
P2T12
3134.53
7.
Q17
P1T1
823.40
P3T24
2400.97
8.
R3
P1T1
701.42
P3T17
1493.59
9.
PEKERJA AWAM

R1
P1T1
647.51
P3T14
1307.38
MAKLUMAT LANJUT TENTANG KEKOSONGAN JAWATAN SILA KE : >> http://onlinejob.mpob.gov.my/jaw_kosong.php

Tag :

JAWATAN KOSONG DALAM KERAJAAN NEGERI SARAWAK

Agensi KEMENTERIAN ALAM SEKITAR DAN KESIHATAN AWAM
Nombor Iklan J32A2010
Tarikh Iklan 11-10-2010  Tarikh Tutup 31-10-2010 
Jawatan PENOLONG PEGAWAI PERPUSTAKAAN
Taraf Jawatan TETAP DAN BERPENCEN Kekosongan
Taraf Jawatan Kekosongan   
Jabatan Stesen Kekosongan
KEMENTERIAN ALAM SEKITAR DAN KESIHATAN AWAM  KUCHING 
Kumpulan Perkhidmatan SOKONGAN Klasifikasi Perkhidmatan PERKHIDMATAN SOSIAL
Tempoh Percubaan  1-3 TAHUN 
Gred Gaji  S27  Jadual Gaji (P1T1 RM 1,204.55 - P1T26 RM 3,027.10)  
Syarat-syarat Lantikan Calon-calon lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:-
(A) LANTIKAN TERUS
(a) (i) Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan; atau
(ii) Diploma Sains Perpustakaan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada UiTM atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(b) Lulus Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan. 
Syarat-syarat Kenaikan Pangkat Secara Lantikan (B) PELANTIKAN PEGAWAI SEDANG BERKHIDMAT
Pegawai sedang berkhidmat dalam perkidmatan Pembantu Perpustakaan adalah layak dipertimbang oleh Pihak Berkuasa Melantik berkenaan untuk kenaikan pangkat secara lantikan ke jawatan Penolong Pegawai Perpustakaan Gred S27, tertakluk kepada kekosongan jawatan, apabila telah disahkan dalam perkhidmatan dan:-
(a) (i) mempunyai kelayakan di perenggan (a) di atas; atau
(ii)lulus Peperiksaan Khas; dan
(b) berumur kurang dari 54 tahun pada tarikh lantikan 
Penaklukan Di Bawah Syarat-syarat Skim Perkhidmatan Pegawai-pegawai yang memasuki perkhidmatan Penolong Pegawai Perpustakaan, Gred S27 adalah tertakluk di bawah Skim Perkhidmatan tersebut yang sedang berkuatkuasa serta pindaan-pindaan yang dibuat ke atasnya dari semasa ke semasa. 

tarikh tutup permohonan : 31/10/2010
utnuk memohon sila ke : -  http://erecruitment.sarawak.gov.my/eRecruitment3_public/VacancyDetails.jsp?VacancyId=787

Tag :

JAWATAN KOSONG DI PERBADANAN KEMAJUAN FILEM NASIONAL MALAYSIA (FINAS)

on Tuesday, October 19

Jawatan Kosong di FINAS

Sejajar dengan tanggungjawab sebagai pemangkin kepada kecemerlangan industri perfileman Malaysia, FINAS berusaha melaksanakan pelbagai transformasi untuk melangkah ke Persada Dunia. Bagi memenuhi matlamat tersebut, FINAS menjemput warganegara Malaysia yang berkelayakan, berpengalaman dan berminat dalam bidang perfileman serta berdedikasi bagi mengisi kekosongan jawatan yang bertaraf tetap seperti berikut:

1. JURUTERA - J41
2.PEGAWAI TADBIR - N41
3.PEMANDU KENDERAAN - R3

CARA MEMOHON

(a) Permohonan hendaklah dibuat dengan menggunakan borang PKFNM 1/96 yang boleh diperolehi secara percuma dari Unit Pengurusan Sumber Manusia, Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia, Kompleks Studio Merdeka, Jalan Hulu Kelang, 68000 Ampang, Selangor (Tel: 03-41041300) atau dari laman web http://www.finas.gov.my. Borang salinan pendua boleh digunakan.

(b) Semua permohonan hendaklah disertakan dengan 'resume' dan sekeping gambar terbaru berukuran pasport, salinan Sijil Kelahiran, salinan Kad Pengenalan, salinan Sijil Persekolahan dan kelulusan serta dokumen-dokumen lain yang berkaitan. Semua salinan dokumen mesti disahkan.

ALAMAT DAN TARIKH TUTUP PERMOHONAN

(a) Borang permohonan yang telah lengkap diisi hendaklah dihantar dengan menulis nama jawatan yang dipohon di sebelah atas kiri sampul surat dengan HURUF BESAR dan dialamatkan kepada :

Ketua Pengarah
Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia
Kompleks Studio Merdeka, Jalan Hulu Kelang
68000 Ampang, Selangor
(u.p.: Unit Pengurusan Sumber Manusia)

(b) Tarikh tutup: 1 November 2010

CATATAN AM

(a) Hanya pemohon-pemohon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk temuduga.
(b) Segala perbelanjaan bagi menghadiri temuduga jawatan ini ditanggung sepenuhnya oleh pemohon.
(c) Pemohon-pemohon yang tidak menerima jawapan/maklumat selepas enam (6) bulan dari tarikh tutup iklan hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.

Borang Permohonan Jawatan di FINAS 1
Borang Permohonan Jawatan di FINAS 2
Tag :

usahawan kerajaan - 144 unit telah terjual

on Wednesday, October 13


Orang 144 orang telah membuat pelaburan untuk masa hadapan dengan mendapatkan Usahawan Kerajaan...
Buktinya


kini cuma tinggal 6 unit lagi  dengan harga rm40 sebelum harga usahawan kerajaan dinaikan ketahap maksimun dan untuk 150 orang pembeli pertama akan menerima bonus misteri dari usahawan kerajaan

dapatkan segera sebelum terlambat ..anda boleh baca maklumat lanjut mengenai usahawan kerajaan ini disini 

Apa kata mereka yang telah mendapatkan Usahawan Kerajaan?
Hari ini ingin berkongsi dengan pembaca tentang produk baru yang akan mengajar anda menjadi seorang usahawan walapun anda bekerja dengan kerajaan.Walaupun saya pelajar dan belum bekerja,tapi saya tahu,kalau nak jadi usahawan ini,tidak kirala anda seorang pekerja makan gaji,seorang penganggur terhormat,pelajar IPT ataupun seorang suri rumah. Apa yang perlu ada ialah USAHA.

Sekarang ini,saya ambil contoh yang paling hampir dengan situasi saya,disekolah sekarang ini,ramai guru menjana pendapatan sampingan,ada dengan cara yang betul dan ada dengan cara yang salah,saya bukanlah pakar dalam bab usahawan ini,tapi kalaula kita ingin menjadi usahawan,kita perlu mengkaji dahulu potensi sesuatu perniagaan yang hendak dijalankan,belajar selok belok perniagaan dan lepas tu,baru kira mulakan langkah kita untuk menjadi seorang usahawan.

Kalau disekolah kita tengok,ada cikgu yang jual kain,tudung ataupun kuih untuk dijual kepada guru lain dan kepada pelajar.

Bukan sahaja disekolah,malah di pejabat pun ada!

Mohd Rizwan
http://mohdrizwan.com/blog
Adakah anda seorang pekerja disektor awam? Kakitangan kerajaan? Ingin menjadi seorang usahawan sambil menikmati pendapatan tetap disamping mempunyai perniagaan anda sendiri? Jika ya, saya ada jawapannya!

Hari ini saya ingin berkongsi dengan anda apa yang terdapat di dalam ebook ini kerana saya sudah memilikinya dan ianya sangat sesuai untuk anda yang ingin menjadi usahawan. Tetapi ingat, ebook ini bukan hanya sesuai untuk anda yang bekerja di sektor awam sahaja tetapi sesuai untuk semua yang ingin menjadi usahawan!

jika anda benar-benar serius ingin menjalankan perniagaan anda sendiri secara sambilan walaupun anda bekerja, ebook ini sangat sesuai untuk anda kerana 14 jenis perniagaan diterangkan! Yang menariknya, 14 perniagaan tersebut memang sentiasa hangat di pasaran dan sudah semestinya salah 1 perniagaan yang dibongkarkan adalah yang anda minat untuk menjalankannya. Ya.. Anda hendaklah memilih perniagaan yang anda minat supaya anda berjaya memajukannya!

Shahrul Faizi Shaharuddin
http://remajablogger.com/blog/
Saya telah pun membelek beberapa modul yang disertakan oleh Amirul Hafiz dan banyak perkara yang menarik hati saya. Produk utamanya iaitu E-Book Usahawan Kerajaan telah mendedahkan beberapa fakta, tip dan kaedah bagi sesiapa yang ingin menceburkan diri dalam dunia perniagaan khususnya bagi kakitangan kerajaan yang ingin mencari pendapatan tambahan. Ini bermakna anda boleh memulakan perniagaan dari pejabat atau tempat kerja anda (berhati-hati ya, jangan sampai ditegur bos). Potensi untuk mencari wang tambahan bagi kakitangan kerajaan adalah luas kerana golonga kakitangan kerajaan dan profesional adalah rata-ratanya terdiri dari golongan yang mempunyai pendapatan tetap setiap bulan dan mempunyai kuasa beli yang tinggi! Oleh itu anda sebagai pekerja di sektor kerajaan perlu merebut peluang keemasan ini kerana bukan sahaja anda mampu menjana pendapatan tambahan malah anda juga turut menyediakan kemudahan kepada orang lain dengan menyediakan produk-produk yang mungkin sukar hendak diperolehi di kawasan sekitar fardhu kifayah!

Saya teringat beberapa orang ahli keluarga saya sendiri yang merupakan pekerja di sektor kerajaan, sentiasa berulang-alik ke Kelantan dari KL dan Pahang setiap minggu atau dua minggu untuk mendapatkan bekalan dari sini seperti baju batik, pakaian wanita, makanan seperti serunding, keropok dan sebagainya. Mereka ini mengaut keuntungan yang selesa dan mampu berulang-alik setiap minggu untuk mendapatkan bekalan kerana permintaan yang tinggi dari rakan sepejabat dan jiran-jiran mereka.

Ahmad Syaifuddeen Mohamad
http://www.abooain.com
Ramai yang "push"  untuk menaikkan Harga Usahawan Kerajaan...
 

Cuma tinggal 6 Unit sahaja lagi untuk harga istimewa ini dan bila-bila masa dari sekarang ia akan habis di grab... Take action NOW...

Dapatkan sekarang di
===>www.usahawankerajaan.com
Tag :